duminică, 23 mai 2010

Absenţă

In ultimile zile, am fost mustrat de mai multe persoane din cauza faptului ca nu am mai scris. Pe de o parte, am fost placut surprins sa realizez ca cineva frecventeaza locul unde imi arunc gandurile. Pe de alta parte, faptul acesta m-a ajutat sa-nteleg anumite lucruri.

1. Ctrl-y este scurtatura pentru Undo!
2. Nu ar trebui sa uit motivul pentru care m-am hotarat sa intretin un blog. Nu pentru a-mi etala talentul inexistent in arta scrisului, nu pentru a tine un jurnal, nu pentru a fi "cool", ci doar pentru a-mi expune anumite pareri/trairi. Desi pare ca nu are mare legatura cu absenta activitatii in ultima vreme, tin sa va contrazic. Are. Si mai are legatura cu o latura a mea careia nu-i place sa vorbeasca fara a avea ceva de spus si nu-i place sa vorbeasca in public (sau sa scrie unui public) fara sa-i ofere o forma cat mai placuta cititorului. Ei bine, ma dau putin "trecut" prin arta creatiei si-mi permit sa va (re)amintesc faptul ca forma are importanta pentru ca poate imbratisa un inteles mai complex decat pare. Ideea este ca e nevoie de o anumita stare de spirit pentru a scrie (a se citi "pentru ca mie sa-mi placa ce am scris si sa ma fortez sa apas pe Publicati!"...motiv pentru care am cel putin 5 articole neterminate si salvate in Drafts). Partea proasta este ca abia acum imi dau seama ca starea necesara se poate crea (cu 1 sau 2 de "e"?) si ca nu ar trebui sa-mi mai fac atatea griji daca o sa va placa sau nu. O sa incerc sa scriu mai mult . Presupun ca o sa incepeti sa urlati daca scriu prea multe tampenii, nu? Inteleg, politetea ca politetea, dar...
3. Nu stiu de ce, dar m-a ajutat sa-mi aduc aminte si de importanta vointei. Vointa care imi cam lipseste daca nu sunt motivat cum trebuie. Lucru care ma face sa ma gandesc ca ar cam fi timpul pentru o "reforma" personala. De la faptul ca am zile in care imi este prea lene sa-mi fac programul de exercitii (pe care mi l-am facut special sa aiba un balans intre efort si timp consumat...) si zile in care uit de chitara si/sau vioara (cam multe in ultima vreme), de la faptul ca nu am mai citit o carte cap-coada, ca nu am mai scris de 1 luna si jumatate ceva pe blog, pana la faptul ca nu m-am mai tinut cum trebuie de munca cu adevarat importanta (excludem facultatea). It really sucks. Si cu atat mai mult faptul ca nu tine decat de mine sa imi reorganizez viata.

De maine incep un experiment. Timp de o luna, imi stabilesc deadline-uri exacte pentru toate activitatile care pot avea un termen limita. Cu alte cuvinte, un program detaliat. La sfarsitul lunii o sa fac o statistica sa vad daca am fost capabil sa ma tin de treaba. Ar trebui sa-mi revin, pentru ca "pofta vine mancand"...cat timp nu ti-e greata evident.

Asta nu inseamna ca nu mai scriu pe blog decat peste o luna. 1 post/saptamana in medie cred ca e rezonabil, nu? Blogul o sa fie locul in care jumatate de ora pe saptamana o sa gandesc in scris.

Noapte buna, maine am o zi de planificari.

PS: De luni ma apuc de invatat...promit (nu, nu cum zice Cosmin ca vine la cursuri)! No more --vezi imaginea de jos-- for me! (n.a. Procrastinator= cel care isi amana tot timpul treburile)

2 comentarii:

  1. săînţelegcă"suomynonasrotanitsarcorp"aureuşitpânălaurmăsăteconvingăînviaţăosimplănotarepeunblogchiarşimăcarodatăpesăptămânăedestuldebinepentruxcădacăstaubinesămăgândesccelpuţinpentruminestareaastaeegalăcuunzerobaratşiastadoarcănuammaiscriscalumeademaimultdejumadeanpeblogulmeudarcesăfacmaiîntâisăscriusămuncescşiiarsăscriuşiiarsămuncescdararfimaibineinversadicăîntâisăscriuşiapoisămuncescşiastarepetatădedojâuăjdemiideoripânăcelogicaîşispunecuvântulşiproclamăunnuhotărâtmunciifiraţiaidracucuguvernareavoastrăcutotcădacămunceştiprinastalastatecaşicumneamdatfoclavalizăşimaibineşiardaeifoccumânuşiţalorcămaiepuţinşinumaiaucucinemuncişinuţiseparecăamspuspreamultearficazulsămaişiîncheisăfiudealdraculuişitoteramaibineacolodecâtaiciamzis

    RăspundețiȘtergere
  2. alin , alin , nu te-ai tinut de cuvant ;))

    RăspundețiȘtergere